aku mbek bapak

Aku dan Bapak

Posted on

Pada pagi hari itu semua berjalan seperti biasanya, aku turu neng omahe embah karo ibuk mbek adikku nek bapak koyok biasane turu dewe neng omah. Ra enek tondo opo roso opo ngunu neng ati, aku tangi wes manjinge subuh, aku terus mbedunduk mangkat neng masjid. Biasa, adzanne kang sabar karo pujianne mesti cepet, dadi kudu siap-siap ket sakdurunge adzan jane. Tapi abot ge aku :v

Nah biasane bar subuhan aku budhal mangkat neng warung karo bapak, yo biasa golek tukar pikiran karo critone wong-wong. Nah tak enten-enteni kok ra ketok bapakku neng ngarep omahe embah. Paling sekitar 20menitan nek ku ngenteni, tak bel yo ra diangkat. Alah paling jek turu wonge, padahal bapak ratau tangine awan.

 

Emboh kok pas dino kuwi aku ra ngeroso curiga karo bapak, pokok ileng e kae langsung tak tinggal neng bengkel ndelok motor cbku wes mari durung nek noto.

Pukul 08.00 Wib

aku wes neng bengkel, anggep ae jam sakmunu. Tepatte yo lali, pokok jek isuk. Neng bengkel ngobrol2 ngopi karo seng due bengkel mbahas kahananmu motorku cb iki piye ampreh penakke digawe touring, istilahhe stel touring ngunu lah.

Pukul 10.00 wib

Aku dibel ibuk,

 

Wa, neng endi ?

Neng bengkel etan pegadaian buk, wonten nopo ?

Gak ruh bapakmu ? kok nganti awan rung mrene neng omahe mbah,

Wah mboten semerep niku buk, loh mosok dereng neng omah nganti sakiki buk ?

Iyo durung i wa, Lha mau isuk opo ora neng warung karo awakmu ?

Mboten buk,

Yowes njajal tak cek e neng omah. Nek wes mari ndang muleh jo sore-sore

Nggeh buk

Telponne ditutup, aku lanjut blonjo barang-barang muter warujayeng-ngronggot gawe motor cb iki. Sampek kabeh lengkap tak kekne bengkel takkon ndang nggarap, kok yo pas mari ibukku sore iku teko marani neng bengkel.

Ayoh muleh neng omah, bapakmu tetep ra kenek dihubungi iki lho. Wes ditinggal disek motorre,

Ok siapp buk,

karo ngguya ngguyu mesem ngunu

Loh bukke mau bukane wes muleh *ngalor to ?

Uwes wa, mau tak delok omahe awan jek kancingan terus bukke mikir paling bapakmu turu awan. Bukke yo ra nggowo kunci omah wi mau,

woalah alah,

Terus buk e maleh ngendangi tonggone dewe neng *omah lor seng yo loro kenek kangker wi to,
Wo mak e, seng omae ngarep musholla wi buk ?

Iyo

 

Pukul 15.45 wib

Mbukak gerbang pager, sek gembokkan.

mbukak lawing omah sek kuncinan, karo tak bengok i

**Lak … lakk …. Laakk..

Ibuk karo aku nggoleki pak e neng kamar ra enek, neng ruang tv ra enek, aku terus mlayu neng jeding

Innalillahi wa innailahi roji’un, lak napo we neng kunuuuu..

Buk pak e turu neng jeding bukk

Woalah pak pakk, kok sampek ngene to pak paak, dengan nada sedih

Sek sek kene tak pendetne bantal buk,

Aku njupuk bantal terus tak paringne pak e, ibukku nyeluk tonggo-tonggo kabeh.

Aku karo berusaha nggugah pak e, terus ngejak ngobrol ben wonge tetep sadar. Posisine bapak nek

jeding wes turu nggletak ngunu, karo tak pangku.

Pak eRTe, gasus, karo tonggo liyane podo moro neng jeding ngewangi ngangkat bapak dipindah neng kamar alon-alon.

Aku sempet krungu kon nyelukne dr. Suwantoro moro ngomah, bener pas kuwi pak dokter moro terus nganjurne digowo neng RSUD cepet-cepet.

Bapak tak klambeni terus tetep tak jak ngomong ae, njaluk pijet tak pijeti. Tak dulang mangan sego awehe tonggo pas kuwi pisan.

Woalah lak lak, bakno ketmau isuk we ra ngidul neng omae embah lhakok tibo neng njero jeding to.
Kabeeh tak celukki podo ra enek seng sumaur, mbuudeg kabeh,

Waaa, riooo, bukkk ee …

Waaa, riooo, bukkk ee …

Waaa, riooo, bukkk ee …

Buk bukk ee…

Mbudeg kabeh

Nangis akuu krungu crito ngunu karo ngomonge pak e seng terbata-bata,

Pak e njaluk pijeet terus sambat awake loroo kabeh, akhire adikku dibel ibuk kon nyelukne mafud tukang pijet tonggo gang.

keadaan bapak pas jek 3 bulan rawat jalan
keadaan bapak pas jek 3 bulan rawat jalan

Gang sejam.an kiro-kiro tonggo koramil pak nardi karo pak sopo ngunu, mbek mafud ngewangi ngeterne numpak mobil digowo neng RSUD Kertosono, adikku neng omah karo embah

Iku teko RS wes jam 7 an bengi

Mlebu UGD 24 jam diprikso karo mas-mas dokter, ibuk seng ndampingi menjero aku karo pak tni ngenteni ndek ngarepan parkiran.

3 jam paling menegangkan dalam hidup tenan wes tak alami,

Oh iyo, ngunu wimau sampek ra celonoan ra sandalan pisan, peh bingung sak sembarange

 

Pukul 20.30 wib

Aku karo pak TNI mulehne mobil terus aku balek karo nggowo klambi salin mbek perlengkapan gawe selama ngamar ndek RSUD.

Aku suwun banget yo pak nardi wes diewangi terusss. Gawe tonggo suwun kabeh.

Lanjut..
Sekitar jam 11 bengi sak ilengku lagek entok kamar ndek lantai 3 bougenvil, bapak jek durung pati sadar.
Isone gur bubuk karo ngomong seng ra begitu jelas.

Menurut mas dokter neng ruang ugd bapak kene serangan stroke badan bagian kiri seluruhnya tidak bisa digerakkan dan menurunnya fungsi kerja syaraf otak. Keluarga kon sabar selama proses pengobatan, gak entok emosi dan gak entok nyritakne seng mbarai bapak iku pikiran berlebihan.

Sayangen kluargamu lor, ibuk bapak embah adik emas embak kabeh sak anane. Sayangeen, pumping iseh sehat pumpung iseh ono, senengno.
Ojo trimakno nyenengno kahananmu ae, 😀 whehe canda piss

Semoga menginspirasi,

Kelanjutannya akan aku teruskan dilain waktu.

saat cerita ini diposting keadaan abah
Sekarang alhamdulillah, bapak sudah sehat dan keadaannya terus membaik, dipamiti kerjo ditinggal metu wes ra nggoleki. Semua berkat doa dan support kalian semua. Kita sekeluarga kuat dan mampu menjalani proses ini.

bonus foto:

bapak foto karo koncone SMA
bapak foto karo koncone SMA, iki pas muleh ko Kalimantan lho kancane bapak iku, direwangi ko kono mrene.
wes iso buwoh wonge
bapakku wes dolan mpek keringan kono,
foto bersama bu dokter
foto bersama bu dokter, iki ngene penjalukke pak Gatot Egov, jare pengen diduduhi doktere nek sek ayu 😀


….
……
Bersambung

Nb.

* dadi omahe ibuk wi neng lor e omae embah yo sekitar 800 – 1 KM lah jarakke. Dan aku sering nyebutte omah lor.

** lak iki termasuk panggilan gawe bapakku, dadi pas jaman jek sehatte beliau, bapakku pengen nyeluk anakke bedo karo wong2 liyane nyeluk anakke, kok pas jenengku iki dowo. Dadi celukkane iso akeh versi, akhire ketemu lah panggilan “Lak” teko nama tengahku “Laksana” nah aku terus nerokne nyeluk bapak gawe panggilan “Lak”. Ngunuu critane

ditulis di Nganjuk, 22 September 2019
ttd Penulis
Tahta Laksana

Gravatar Image
Aku ? yagitu dong, ya dong..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *